Henrik Ibsens klassiker Gengangere

A og B billetter

Max 350

Udbyder: Teater 2 og Nørregade Teatret

Medvirkende: Waage Sandø, Pia Jondal, Kristian Boland, Marie Sandø Jondal og Thomas Magnussen

Gengangere

Stykket vakte vild skandale i sin samtid, da Ibsen fortæller, at Fru Alvings unge søn Osvald lider af nedarvet syfilis efter sin far.

En sygdom, der i samtiden ikke kunne behandles, og derfor langsomt udviklede sig til sindssyge. Den offentlige fordømmelse af skuespillet var total. Sandheden var ilde hørt og skulle fortrænges. Folkedomstolen havde talt, og Ibsen følte sig nødsaget til at forlade Norge.
Hvad man dengang derimod ikke gik så højt op i, var at stykkets omdrejningspunkt er en seksuel krænkelse. Fru Alving har for mange år siden overværet, at hendes nu afdøde mand, kaptajn Alving nærmest havde voldtaget deres tjenestepige på spisestuebordet, og det er der kommet et såkaldt ”uægte barn” ud af. Det skal skjules, barnet skal væk, skammen er for stor. Nu mange år efter kaptajnens død, beslutter Fru Alving at oprette et børnehjem i sin mands navn.