top of page
8 pressefoto fra regnormenes liv 7.jpg

Fra Regnormenes liv – en kamp om kunst og kærlighed af Per O. Enquist

24/11-2023 kl. 19.30

Fra Regnormenes liv – en kamp om kunst og kærlighed af Per O. Enquist: Performances

Det Musiske Hus

A og B

Maks. 350 personer​

Udbyder: Folketeatret​

Medvirkende: Ellen Hillingsø, Ole Lemmeke, Michael Moritzen og Lisbet Lundquist

Omtale: Frederikshavn Teaterforening præsenterer:


2 af nutidens største karakterskuespillere er på scenen i Frederikshavn Teaterforening når vi præsenterer Ole Lemmeke (årets turneskuespiller i Folketeatrets opsætning af Bang og Betty) som H.C. Andersen i gnistrende samspil med Ellen Hillingsø som fru Heiberg i Folketeatrets succesforestilling Fra regnormenes liv. Kvartetten fuldendes af Michael Moritzen og Lisbet Lundquist.

Du møder et bemærkelsesværdigt firkløver, der mødes en aften i det fine Heibergske hjem, hvor H.C. Andersen har søgt tilflugt efter en uheldig optræden: Han tabte sit gebis på det støvede gulvtæppe, mens han holdt en hyldesttale for selveste kongen og hans grevinde. Skamfuld og flov søger han trøst hos ægteparret Johanne Luise og Johan Ludvig Heiberg, de to spydspidser i den kulturelle elite, som Andersen higer efter at blive en del af. Men Johanne møder Andersen med hån og rendestenssprog, og rap i replikken nedgør hun den triste Andersen.


Det skønmalede portræt af tidens mest feterede skuespillerinde krakelerer, som aftenen skrider frem. Da fru Heiberg var barn, samlede hun regnorme op og vaskede mudderet af deres slimede kroppe, så de blev helt rene og fine. Men renskurede og i det stærke lys døde de.


Fru Heiberg og H.C. Andersen er begge trukket op af deres barndoms muddergrøft, og selvom denne aften akkompagneres af Johannes uforstående ægtemand og en sjofel, skaldet gamling, så bliver mødet mellem de to skyggebørn Hans Christian og Johanne uforglemmeligt.


Scenografi, musik eller andet:

Instruktion Kasper Wilton

Pressen skrev:

Fra regnormenes liv blev kåret som Årets Forestilling i sæson 2021/2022 af CPH Culture.

Fra Regnormenes liv – en kamp om kunst og kærlighed af Per O. Enquist: Performances
Fra Regnormenes liv – en kamp om kunst og kærlighed af Per O. Enquist: Tekst
bottom of page